lördag 5 februari 2011

Fläskfilé och pestopotatis

ca 500 gram Fläskfilé, hel
olivolja
soya
rosmarin
honung
10 potatisar
5 msk pesto
1 burk kidneybönor
ev rucolasallad
peppar
salt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olivolja, soya, rosmarin, honung, salt och peppar i en skål. Lägg i fläskfilén och marinera i en timme.
Under tiden koka potatis. Låt den svalna. Skär potatisen i mindre bitar, som du själv tycker är lagom, blanda i kidneybönor, lite salt och peppar. Sista häll i peston och eventuellt salladen.
Ställ fläskfilén i ugnen i ca 35 minuter.
Servera med pestopotatisen.

3 kommentarer:

  1. Här slank jag in som av en händelse och hittade dina underbart mumsiga recept! Här är många som jag måste prova!

    SvaraRadera
  2. mmm ramlade in här och whao vad härliga recept! Man blir nästan hungrig!

    SvaraRadera
  3. Pesto är bland det godaste jag vet. Låter gott att ha det till potatisen!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...