
150 gram mjöl
100g muscovado socker, plus 200g extra |
1 tsk bakpulver |
2 tsk ingefära, malen |
2 tsk malen kryddpeppar |
125ml röd mjölk |
60ml olja |
1 ägg |
6 msk smör |
500ml kokande vatten |
1. Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper på gallret i ugnen.
2. Mixa ihop mjölet, 100 gram socker, bakpulvret, 1 tsk ingefära, 1 tsk kryddpeppar, mjölken, oljan och ägget.
3. Lägg smeten i en form som är 23cm i diameter och 6 cm djup.
4. Blanda ihop följande i en annan skål: 200 gram socker, 1 tsk kryddpeppar, 1 tsk ingefära. Strö över detta över smeten i formen. Toppa med att dutta över smöret i formen. Avsluta med att hälla över det kokande vattnet. Lita på mig, detta kommer att fungera fantastiskt!
5. Ställ in formen i ugnen på bakplåtspapperet och låt vara i 30 minuter. Ta ut den och låt vila i 10 minuter.
6. Servera gärna med lite vaniljglass. Kakan kommer att ha ett lager längst under av karamellsås. Fantastiskt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar