onsdag 31 mars 2010

Kladdkaka de Luxe


2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk choklad (gärna 70%)
3 msk kakao
2 små nougat, delade i kuber
1 dl hasselnötter, hackade
1 dl pecannötter eller valnötter, hackade
125 gram smält smör

Börja med att smälta ca 50 gram av både mörk och ljud choklad i ett vattenbad. Samtidigt smälter du smöret i en kastrull. Blanda sedan den smälta chokladen och smöret.
Vispa ägg och socker poröst. Häll i kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda väl. Blanda i chokladen och smöret. Vispa väl. I med mjölet. Sist blandar du i halva mängden nougatkuber och hälften av nötterna i smeten och rör om.
Häll smeten i en ugnsform (gärna en lite mindre sort så att kakan blir tjock). Tryck ned resten av nougatkuberna i kakan. Strö över resten av nötterna och tryck till dem lite så att de sjunker ned i kakan.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Inte för länge, kakan ska vara kladdig!
Servera med skivad banan och grädde eller vaniljglass.

2 kommentarer:

  1. Wow1 Visste inte att du hade en hemlig matblogg också!
    Låter äldigt god kladdisen. kanske borde provas i påsk.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Den där kakan låter läskigt god! Måste testa vid något bra tillfälle!
    Kul att jag hittade receptet eftersom det var ett tag sedan du skrev det.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...