torsdag 8 april 2010

Cross buns


180 ml mjölk
7 gram torrjäst
1/2 tsk strösocker
525 - 560 gram mjöl
55 gram
brunt socker

1 tsk kanel

1 / 4 tsk kryddnejlikor

1 / 4 tsk kryddpeppar

1 / 4 tsk muskot

1 / 2 tsk salt

4 matskedar smör, rumstemperatur

2 stora ägg

85 gram torkad frukt

25 g russin eller korinter

Till pensling:

1 stort ägg

1 matsked mjölk eller grädde

Glasyr:

60 gram florsocker

1 matsked mjölk eller grädde

Gör så här:

1. Värm mjölken tills den är ljummen. Häll i jästen och 1/2 tsk socker. Låt står 10 minuter.

2. Blanda torra ingredienser (utom torkad frukt och russin) i en bunke.

3. Blanda i jästblandningen.

4. Lägg i ett ägg i tagen och rör om ordentligt efter varje ägg.

5. Blanda i smöret, lite i taget. Knåda degen ordentligt i ca 5 minuter.

6. Knåda i frukten och russin. Se till att det blir jämt fördelat.

7. Placera degen i en skål och lägg över en handduk eller plastfolie. Ställ på ett varmt ställe och jäs i 1,5 timme.

8. Forma 12 bullar och lägg på en plåt. Vispa ett ägg lätt och blanda med 1 msk mjölk. Pensla bullarna med ägget. Låt jäsa i 30 minuter.

9. Pensla bullarna med äggblandningen igen. Gör små kors på bullarna med baksidan av en kniv eller liknande. Ställ i ugnen (205 grader) i ca 15 minuter.

10. Låt bullarna svalna lite. Gör sedan glasyren (bör vara ganska tjock) och med en spritser (eller en fryspåse med litet hål i ena kanten) fyll korsen på bullarna med glasyr. Använd mycket glasyr!


Dessa bullar smakar bäst när de är alldeles färska och med mycket glasyr!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...