
180 ml mjölk
7 gram torrjäst
1/2 tsk strösocker
525 - 560 gram mjöl
55 gram brunt socker
1 tsk kanel
1 / 4 tsk kryddnejlikor
1 / 4 tsk kryddpeppar
1 / 4 tsk muskot
1 / 2 tsk salt
4 matskedar smör, rumstemperatur
2 stora ägg
85 gram torkad frukt
25 g russin eller korinter
Till pensling:
1 stort ägg
1 matsked mjölk eller grädde
Glasyr:
60 gram florsocker
1 matsked mjölk eller grädde
Gör så här:
1. Värm mjölken tills den är ljummen. Häll i jästen och 1/2 tsk socker. Låt står 10 minuter.
2. Blanda torra ingredienser (utom torkad frukt och russin) i en bunke.
3. Blanda i jästblandningen.
4. Lägg i ett ägg i tagen och rör om ordentligt efter varje ägg.
5. Blanda i smöret, lite i taget. Knåda degen ordentligt i ca 5 minuter.
6. Knåda i frukten och russin. Se till att det blir jämt fördelat.
7. Placera degen i en skål och lägg över en handduk eller plastfolie. Ställ på ett varmt ställe och jäs i 1,5 timme.
8. Forma 12 bullar och lägg på en plåt. Vispa ett ägg lätt och blanda med 1 msk mjölk. Pensla bullarna med ägget. Låt jäsa i 30 minuter.
9. Pensla bullarna med äggblandningen igen. Gör små kors på bullarna med baksidan av en kniv eller liknande. Ställ i ugnen (205 grader) i ca 15 minuter.
10. Låt bullarna svalna lite. Gör sedan glasyren (bör vara ganska tjock) och med en spritser (eller en fryspåse med litet hål i ena kanten) fyll korsen på bullarna med glasyr. Använd mycket glasyr!
Dessa bullar smakar bäst när de är alldeles färska och med mycket glasyr!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar