onsdag 31 mars 2010
Kladdkaka de Luxe
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk choklad (gärna 70%)
3 msk kakao
2 små nougat, delade i kuber
1 dl hasselnötter, hackade
1 dl pecannötter eller valnötter, hackade
125 gram smält smör
Börja med att smälta ca 50 gram av både mörk och ljud choklad i ett vattenbad. Samtidigt smälter du smöret i en kastrull. Blanda sedan den smälta chokladen och smöret.
Vispa ägg och socker poröst. Häll i kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda väl. Blanda i chokladen och smöret. Vispa väl. I med mjölet. Sist blandar du i halva mängden nougatkuber och hälften av nötterna i smeten och rör om.
Häll smeten i en ugnsform (gärna en lite mindre sort så att kakan blir tjock). Tryck ned resten av nougatkuberna i kakan. Strö över resten av nötterna och tryck till dem lite så att de sjunker ned i kakan.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Inte för länge, kakan ska vara kladdig!
Servera med skivad banan och grädde eller vaniljglass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Wow1 Visste inte att du hade en hemlig matblogg också!
SvaraRaderaLåter äldigt god kladdisen. kanske borde provas i påsk.
Kram!
Den där kakan låter läskigt god! Måste testa vid något bra tillfälle!
SvaraRaderaKul att jag hittade receptet eftersom det var ett tag sedan du skrev det.